A Világ kezdete, s az állandó "Miért?"

Amennyiben Isten teremtette a világot, akkor minden úgy van, ahogy Ő akarta, hogy legyen. Tehát, ha ebből kiindulunk, az Ő akaratából lett a bűn is. Ha mindenható, akkor tudnia kellett előre, hogy Ádám és Éva vétkezni fog, s ha ezt annyira rosszul viseli, miért nem lépett fel ez ellen? Továbbá, ha Lucifer is az ő szolgálatában áll, könnyen legyőzhette volna bármikor, nem? Mindenható. Mégsem tette... Hagyta, had kísértse meg a két nyomorult embert az Éden Kertjében. Vagy az egész egy előre megrendezett produkció volt?
  Tehát ha így értelmezzük a dolgot: Isten valamiért engedte, hogy a kígyó az első emberpárt megkísértse. Amennyiben szó szerint értelmezzük a leírtakat, amennyiben az átmeneti értelmét, ugyan arról van szó: az ember nem állt ellen a kísértésnek. De ha még akkor bűntelen volt, miért volt szükség arra, hogy megkísértsék? Egy tesztnek a része? Talán könnyebb volt-e előre megjósolni utána, hogy el fog jönni a Messiás, aki meghal az emberek bűneiért, hiszen ezt olvassuk a teremtés történetében. Ha azt meg tudta Isten jósolni, akkor a bűnt miért ne tudta volna? Mi szüksége volt rá? És mi szüksége van Luciferre?
  Lucifer most akkor gonosz, vagy nem. Elvégre olyan próbák elé állít, melynek kiállása szolgál minket, és erősít. De mi lesz azzal, aki elbukik? Pokol? Csak az erősek maradnak állva?
  Az egész olyan, mint egy nagy kirakó. Ha így nézem a dolgot, sosem jutok a végére, mert hiányoznak bizonyos elemek, amik nélkül csak körvonalazódni tud az igazság, s a legfontosabb rejtve marad: honnan jöttünk, hová megyünk?
  Azért ezt a teremtéstörténetet hoztam fel, mert így végiggondolva igencsak közel állhat a valósághoz. Valamint ez az, amit 100%-ban ismerek egyházi iskola tanulójaként.
Huh... rendesen bekábultam a nagy gondolkodástól.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések