Harmadik nap - A drogról és alkoholról alkotott nézeteid

*Nemnek, kornak, rangnak, napszaknak megfelelő, intelligens köszönés*
Cső!
Egy kicsit rendhagyó módon fogok beszélni erről a témáról, ha nem zavar senkit. Ha zavar, az meg nem kifejezetten érdekel. 
Elnézést kérek a csúszásért, innentől folyamatosan jönnek majd a napok ismét. 

Kávé: A koffein is a drogok közé tartozik, én pedig kávéval viszem be leggyakrabban a szervezetembe. Először szeretném megköszönni a kávénak, hogy létezik; nem csak azért, mert serkentő hatása van, hanem azért is, mert én személy szerint nagyon szeretem az ízét, és magát a kávézás hangulatát is. Hogyan lehetne jobban indítani egy napot, mint egy frissen főzött kávéval az erkélyen egy szál cigarettával? Az íráshoz körülbelül elengedhetetlen számomra. Mikor a regényemet írtam, napi 10-12 pohár kávét is lenyomtam, csak azért, mert kellett valami, amit ihatok közben, és a kávé volt a legjobb, amit találtam. 

Alkohol: Szintén szeretném megköszönni, hogy létezik, egy nagyon hasznos találmány, csak sokkal veszélyesebb, és alattomosabb. Mert ugyan mi lenne a mély, filozófiai beszélgetésekkel a kocsmában sör nélkül? S mivel lehetne tisztábban és őszintébben megünnepelni egy remek alkalmat, mint egy pohár pezsgővel/borral/pálinkával? 
Az alkoholfogyasztás egy remek dolog bulikban; nagyon vicces történetek születhetnek a szer által okozott szabadságérzet és bátorság következtében *,,Fogd meg a söröm!"*, és ameddig nem a berúgás a cél, hanem az együtt töltött idő és a szórakozás *ivós játékok; keverik a jót a hasznossal*, addig az alkohol valóban egy kiváló szerzeménye az emberiségnek. 
Az alkoholizmus, az otthoni, egyedüli, mindennapos részegségek azonban már kevésbé jók *még akkor sem, ha néha kifejezetten vonzónak hangzanak*, arról nem is beszélve, ha minden átértékelődik, és minden az alkohol alá kerül azon a bizonyos ranglétrán. 
Szóval csak óvatosan, hogy ne legyen belőle se önmegalázás, se kellemetlenség, se egy elcseszett élet; ha az ember ezek közé tudja szorítani, akkor minden rendben van. 

Fű: Ez se legyen tudományos, hozzáértő, és főleg ne objektív *ha már ez a kihívás célja*, és most nagyon sokan fognak megdobni gyönyörű és illatos, ürülékből fonott kavicsokkal, de én nem támogatom a használatát...
OKÉ! Nyugalom, legalább hadd fejezzem be. Köszi.
Tisztában vagyok pozitív hatásaival; elég sok van neki, és lényegesen kellemesebb a fogyasztó környezetében élőknek egy beszívott ember, mint egy csatak részeg. De úgy gondolom, hogy itt is van egy határ, amit már nem kellene átlépni. Szerintem egy ideális dolog évi pár eszméletlen nagy esemény megünneplésénél használni, de csakis akkor, ha tudjuk, hogy az este hátralévő részében nem lesz szükség a felelősségteljes énünkre. 
Had ne soroljam fel a negatív hatásait. Maradjunk annyiban, hogy ha az ember egy napot nem bír ki egy fasza kis joint nélkül, ott már régen problémák vannak. Ezért tudni kell helyén kezelni ezt a dolgot, ahogyan az alkoholt is *sajnos az alkohol nem kap akkora figyelmet ilyen téren, mint a fű, ami igazságtalan, és még butaság is*, viszont mindezek ellenére sem tudok tiltakozni a legalizálás ellen. Ettől jóval mocskosabb dolgokat is akaszthatunk le a polcról a boltokban. 
Most lehet úgy tűnik, hogy saját magam ellen beszélek, de nem. Én nem kedvelem ezt a cuccot, de szerintem nem érdemli meg, hogy illegális legyen, és büntessenek érte; mert attól, hogy nem szeretek egy chips-et, még nem fogom betiltani. 

Egyéb: Rövid leszek; a komolyabb kábítószerekhez nem szeretném, ha bármi közöm lenne, még közvetetten sem. Úgy gondolom, hogy az már kopogtatás a túlvilág kapuján. Mindenki gondolja át, mennyit ér a lelke és az élete. 

Megjegyzések

  1. Ezer meg ezer módon dörömbölünk a tuvilag kapujan. Ha majd ott tartok , hogy at kell lepjek a kuszoben,az jócskan módositott tudattal szeretnem. :) Addig az en "drogom" tovabbra is az élet. Beszippantom a friss levegöt, letüdözöm,benn tartom,így sokkal nagyobb baromsagok jutnak eszembe amitöl megint jol erzem magam. :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések