Az Élet értelme

  Olyan vitatott téma ez, melyet minden ember keres. Mindenki tudni szeretné, hogy mi az, amiért született, s ha másban nem is leli meg ezt, akkor ott a lazítás és az élet korlátok nélküli élvezése. 
  Nehéz erről a témáról beszélni, mert ahány ember, annyi választási lehetőség. A világ legemberfüggőbb dolga ez, és sajnos mi nem adhatunk mások életének értelmet. Ez úgymond az élet próbája is; vagy megtaláljuk magunknak, vagy belehalunk, mielőtt elkezdenénk. És sajnos elég nehéz megtalálni - legalábbis így gondoljuk. De miért is olyan nehéz? A válasz sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk.
  Igazából egy olyan példával tudnám bemutatni, amit sok embernek elmondtam már. Ha a lehetetlen nem létezik, lehetséges-e, hogy valami lehetetlen legyen? Ugye ebben a formában, ha fel van téve a kérdés, nem tudjuk megválaszolni. Egyetlen egy trükk, és már megválaszolhatatlan kérdést kaptunk kézhez. Ugyan ez a helyzet azzal a kérdéssel, hogy ,,Mi az élet értelme?"
  Nem fogom elmondani nektek, hogy mi az élet értelme, megpróbállak titeket rávezetni arra, hogy rájöjjetek magatoktól. Tegyük fel a kérdést magunknak máshogy; Mi az, aminek értelme van, ha foglalkozok vele? Értelmes-e belekötni az utcán kószáló, hosszú hajú, kalapos fazonba? Nem értelmes, mert egyrészt valószínűleg megöl, másrészt pedig nincs benne semmi, ami építi a közösséget. Értelmes-e, ha a most elesett kisfiút felsegítem, mikor röhög rajta a fél város? Értelmes. Az élet értelme nem egyetlen konkrét dolog (bár vannak erre is esetek) hanem minden, amiről elismered belül, hogy ,,Igen... Ennek van értelme!"
Szóval sok sikert kívánok Pál, remélem segítettem ebben a kérdésben. További szép napot! 

Megjegyzések

  1. Azzal nem értek egyet, hogy "mi nem adhatunk mások életének értelmet". Van olyan helyzet, amikor Te adtál/adsz értelmet, persze ezt csak egy szerető családon belül tudom elképzelni. De biztos vagyok benne, hogy például, ha anyukádat megkérdezik, mi az élet értelme, akkor azt fogja mondani, hogy a három gyermeke. Másrészt az, hogy éppen mit tekintesz "élet értelmének", annyira-de annyira korfüggő. Másképp fogod gondolni pár év múlva, egy más élethelyzetben. A segíteni akarás viszont már egy jó cél! :) Szerintem Te nagyon is jó úton haladsz!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések